7. prosince 2011

Try t
Try to bake traditional czech christmas vanilla rollies.
Vanilkové rohlíčky - vanilla rollies ◦150 g hladké mouky - of smooth flour ◦20 g moučkového cukru- of icing sugar ◦100 g másla - butter
◦50 g mletých lískových oříšků - grounded hazelnuts ◦1 žloutek 1 yolk ◦vanilka a moučkový cukr na obalení - vanilla plus icing sugar for wrapping
Tato dávka je na 1 plech ručně tvarovaných vanilkových rohlíčků.
This dose is for 1 sheet of manually made vanilla rollies
 
Smícháme mouku, cukr, žloutek, mleté oříšky s plátky másla a ručně propracujeme a uhněteme těsto.
Mix flour, sugar,yolk and grounded hazelnuts together with slices of butter and make a kneaded dough.
Necháme ho v chladu odpočinout (stačí půl hodiny, ale není problém těsto dělat den předem).
Let it cool down(about half an hour but you can do dough a day before)
Troubu rozehřejeme na mírnou teplotu a pečeme do růžova.
Warm up the oven for mild temperature and bake to pink.
Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
Still hot wrap in icing sugar.
Pečeme-li při teplotě trouby 150 °C, potřebujeme 20 minut času na upečení.
If you bake it when the temperature is 150C, you need 20 minutes to bake it.